maanantai 17. maaliskuuta 2014

Toinen viikko

Maanantai 10.3.


Aamupäivän näkymät Töölönlahdelle Oopperatalon 6.krs:n parvekkeelta. Kyllä se kevät vähitellen tulee!

La Bohèmen pukujen deadline lähestyy ja sisäkköpuku valmistuu hitaasti, mutta varmasti. Tein ylityötunteja, sillä tekemistä riittää ja tarvitsin torstaiaamupäivän vapaaksi.

Ompelin hakaset sisäkköasun essun vyöhön.

Tiistai 11.3.

Ompelin muun muassa nappeja ja neppareita. Lisäksi essuun valmistin taskut.

Mansetissa sievä koristenappirivistö. Hihan halkioon tulee nepparikiinnitys.



Loppusuoralla...

Oman työskentelyn ohella olen päässyt seuraamaan muiden töitä. Esimerkiksi tällaisia mielikuvituksellisia pukuja on tulossa La Bohèmeen (pukusuunnittelijana Anna Sinkkonen), ensi-ilta 21.3. :) Harmittaa, ettei kaikkien kauppiaiden puvuista ole kuvia, varsinkaan kokonaisina, mutta kaiken hulinan keskellä ei aina ehdi olla kamera kädessä.

Hedelmäkauppias, siinä on LED-valot, kuinka siistiä!


Vihanneskauppiaan korsetti työn alla...


...ja helma.

Kukkakauppiaan helmaosa, in progress.

Leipäkauppiaan keskeneräinen helma. Nuo muffinit on ihania!

Sitten olisi vielä kalakauppias, mutta siitä ei valitettavasti ole vielä yhtään kuvaa. Ja nämä kauppiaiden asujen helmat tosiaan on toteutettu Savonlinnassa, ja niitä on hiottu ja viimeistelty täällä sekä ompelimossa että tarpeistossa.


Keskiviikko 12.3.

Keskiviikko oli se päivä - illalla La Bohèmen kaikki vaatteet tulisi olla lavalla harjoituksissa. Heräsin aamulla aikaisin ja menin seitsemäksi töihin, sillä jännitti saisinko sisäkköasun ajoissa valmiiksi. Hommaa ei siinä kuitenkaan onneksi ollut enää mahdottoman paljon jäljellä, joten onneksi asukokonaisuus valmistui joskus varhain iltapäivällä.


Siinä ne nyt roikkuu täysin valmiina, huh!

Loppupäivän tein sovituskorjauksia keskiluokkaisten ja katulapsien pukuihin. Kiirettä ja töitä riitti jokaiselle työntekijälle ja kun lähdin puoli viiden aikoihin kotiin, moni jäi vielä paiskimaan hommia.


Torstai 13.3.

Torstaina aamupäivä meni koululla, kun ennen työssäoppimisjaksoa olleen juhlapukujakson asiakkaani tuli luovutussovitukseen ja noutamaan pukua. Kaikki sujui hyvin, ja vaikka tämä ei työharjoitteluun  kuulukaan, niin tässä sneak peak puvun koristeluista ja yläosasta. ^^

Lähtökohtana oli -50-60-lukujen taitteen mekko, jota inspiraationa käyttäen suunnittelin ja valmistin asiakkaan toiveiden mukaan modernisoidun juhlapuvun. Koristeina pitsikuvioita ja helmikirjailua.

Töissä tein sovitusmuutoksia Ruusuritarin repriisiin tulevaan korsettiin ja hameeseen. Lisäksi vietin hyvin intensiiviset noin 20 min apulaisena hapsuttamassa reunoja huiveista, jotka olivat menossa tosi nopealla aikataululla lavalle. 

Aloittelin myös tekemään sovituskorjauksia erääseen La Bohèmeen tulevaan takkiin, jonka täytyisi olla valmiina maanantai-iltana 17.3. Ei paha, hyvin ehtii. :)


Perjantai 14.3.

Koko päivän työstin takkia: helmaa piti lyhentää reilusti, samoin hihoja. Se oli aika jännittävä projekti, sillä takki oli vanha ja siellä oli erilaisia työtapoja, kuin mihin olen tottunut: paljon käsinompelua, irtoliinoja, luultavasti itse rakennetut kovat olkatoppaukset jne.

Takki pöydälle levitettynä juuri ennen helman leikkausta.

*****
2. viikon työtunnit:

ma 8.45-18.45
ti 9-16
ke 7-16.30
to 11.10-16
pe 9-16

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti