maanantai 3. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen päivä

Oopperan esitteitä, jotka nappasin mukaan henkilökunnan sisääntuloaulan pöydältä. 
Seuraavat kaksi kuukautta vietän työssäoppimisjaksolla Suomen kansallisoopperalla. Ensimmäinen päivä lähti käyntiin innostuneissa ja hermostuneissa tunnelmissa. Jännityksestä ja aamun stressaavasta liikenneruuhkasta huolimatta kaikki sujui ihan hyvin. Pelkäsin, että myöhästyisin, mutta ehdin onneksi juuri ajoissa yhdeksäksi Oopperan puvustamon yhteiseen viikkopalaveriin, jossa käytiin läpi tulevan viikon sovituksia ja kaikkea muuta mitä on parhaillaan meneillään ja tulossa. Lisäksi pääsin esittäytymään puvuston porukalle.

Puvustossa on tällainen harjoittelija otettu ystävällisesti vastaan, ja työpaikkaohjaaja ja "kummi"-ohjaaja kierrättivät minua ympäri osastoa - vaattureiden ja ompelijoiden lisäksi löytyy hattula, suutarit eli tuttavallisesti tossula, koruntekijän huone, värjäämö sekä pukuhuolto. Hieman pääsin näkemään myös muutakin taloa, joka on kokonaisuudessaan valtava! Menee varmaan jonkin aikaa, ennen kuin opin suunnistamaan eksymättä ja muistamaan mistä mitäkin tarvikkeita löytyy. Se erilaisten upeiden pukujen, materiaalien, nappien, kankaiden, erilaisten koristenauhojen sekä kaiken muun tilpehöörin ja tarvikkeiden paljous on aivan tajutonta. Mieleen jäi myös mm. pukuvaraston katossa roikkuvat ihanaiset tutut, joita oli siellä rivikaupalla. 

Tutustumiskierrosten jälkeen sain ensimmäisen tehtäväni, sisäkön puvun jatkamisen La Bohème -oopperaan. Joku muu oli koonnut ja sovittanut puvun, joten tehtäväkseni jäi sovitusmuutosten tekeminen ja puvun loppuun asti valmistaminen. Huomiselle onkin jo liuta kysymyksiä asuun liittyen.

Giacomo Puccinin La Bohème kertoo Pariisin boheemeista taiteilijoista, rakkaudesta ja ohikiitävistä onnen hetkistä. Ohjaajana toimii Katariina Lahti.
PS. Laskiaisen kunniaksi koko puvustamon väelle tarjottiin laskiaspullia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti